Kabouters


Boeken:

Boek van Rien Poortvliet – Leven en werken van de kabouter. Een prachtig boek om je thema aan te koppelen. Er staat veel informatie in over de kabouter en de tekeningen zijn erg realistisch.

kookboek

Dit kabouter recepten boek sluit hier goed bij aan. De champignonroom soep is heel goed te maken met de kinderen.

Themahoeken:

kabouterwinknel 2

Een kabouterwinkel waar eikels, kastanjes, bladeren, dennenappels, takken etc. worden verkocht. Er staat in: een paddestoel van een parasol (crêpe-papier), kunstgras, een kassa, een balans, zakjes, 3 portemonneetjes, geld, een lantaarn, 2 kabouterpakjes, een spin, een uil, een egel, een bloknootje en een potlood.

herfsttafel

Een mooie, aangeklede herfsttafel in de kring zorgt voor sfeer.

kaboutertafel

Een kabouterbos met kabouters van david de kabouter geeft ze de mogelijkheid om verhalen na te spelen en te bedenken. De paddestoelen hebben ze zelf gemaakt van wc rollen op bierviltjes en hierna hoedjes er op geplakt. De ondergrond hebben de kinderen getamponneerd met herfstkleuren verf op groen papier. Er liggen boomschijfjes om van paddestoel naar paddestoel te lopen en nog wat ander herfstmateriaal.

Je kan ook kiezen voor de zandbak. Ik had hierbij bakjes neergezet met gekleurd papier, steentjes, houten bomen, boomstam schijfjes/ schors en nog meer materiaal. Als je foto’s op of in de bakjes plakt kunnen ze het zelf weer goed sorteren.

Activiteiten:

herfstbladeren met wasco

Gedroogde bladeren (bladskeletten van de ikea) onder een groot vel leggen. Vervolgens hier nog een groot vel op en dan met wasco eroverheen kleuren. De bladeren met waterverf beschilderen geeft een mooi effect.

herfstbomen
Een balletje rollen van klei en hier takken in steken. De kleine blaadjes zijn van de xenos maar je kan ook herfstbladeren in kleine stukjes scheuren en er met sterke lijm opplakken.

spinnen

Spinnen van een pompom en hier glitter chenilledraad door heen geregen vlak voor het dichtknopen.

paddestoelen

Stempelen op stroken met echte champignons door midden gesneden. De kinderen beschilderen ze met een een dun penseeltje.

herfstkrans

Een herfstkrans van een kartonnen bord met een gat erin geknipt. De kinderen beplakken de krans met de herfstvondsten en met een mooi lint kan hij worden opgehangen.

bomen gespat

Met ecoline is de stam geschilderd met een dun penseel. De boom is gespat met een een tandenborstel en een spatraam daarvoor is ecoline gebruikt in herfsttinten.

Overige activiteiten

wandeling

Een kabouterspeurtocht met punt mutsen is erg leuk! Je kan ze lenen bij milieu educatie of door een handige ouder laten maken.

waslijn

Een waslijn onder een paddestoel in de tuin, wat een verwondering! De kleren heb ik gemaakt van vilt en met draad aan 2 takjes opgehangen aan mini wasknijpers.

parachute

Herfstbladeren in de parachute en schudden maar!

Schermafbeelding 2016-01-24 om 16.44.49
Herfstschilderijtjes maken, een fijne buitenactiviteit! Hiervoor heb je stevig wit papier nodig en dubbelzijdige tape van de action.

Liedjes en versjes

liedje onder hele hoge bomen

online afleveringen van david de kabouter

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *