Sinterklaas


Thema sinterklaas

Boeken:

Charlotte Dematons – Sinterklaas.

Een prachtig boek met mooie platen waar kinderen uren naar kunnen kijken. De poster is ook een aanrader, aan 2 kanten te gebruiken zo past hij altijd bij je themahoek. Klik HIER om hem te bestellen.

stoomboot fotosstoomboot

Stoomboot van karton gemaakt, door tie-wraps aan de tafels bevestigd die in de boot staan. Deze tafels kan je dan weer gebruiken om een stuurhut van te maken of de pakjes kamer. De kinderen hebben de boot zelf geschilderd en de raampjes geknutseld. Voor spelverrijking in de stoomboot kan er een mand aan een katrol worden bevestigd.

Sstuurwiel

Je kan ook zelf een stuurwiel maken die echt kan draaien voor in de boot. Ik heb deze samen met mijn vriend gemaakt. Als je in de stoomboot een waterkaart toevoegt en de kinderen stuurboord (R) en bakboord (L) aanleert zorgt dit voor spelverrijking. Het stuurwiel kan bij meerdere thema’s gebruikt worden bijvoorbeeld piraten.

pietenbakkerij

De pieten bakkerij als themahoek spreek de kinderen ook erg aan. Hier hangt een recept hoe de kinderen zoutdeeg kunnen maken en platen van chocoladeletters, marsepein etc. aan het eind van de dag werden de creaties afgebakken en daarna geschilderd en in de etalage gelegd. Een fijn thema om de kinderen te laten koken zo hadden we zelf schuimpjes, speculaas, suikerbeestjes en chocolademelk gemaakt.

kasteel

Sinterklaas kasteel van hout. De poppetjes zijn van playmobil, dit jaar zijn ze in de aanbieding bij de kruidvat. Het water hebben de kinderen zelf geschilderd.

vlag

Vlaggetjes knutselen voor de intocht van sinterklaas. Het doorzichtige hoesje om de vlag is van de action om kaarten in te bewaren (tegen de regen).

broche

Sinterklaas broche maken van vilt.

Schermafbeelding 2015-12-01 om 20.48.24

Houtskool tekening.

Schermafbeelding 2015-12-01 om 20.48.32

Stoomboot kleien.

kruidnotenbingo

Kruidnoten bingo; gemakkelijk te maken en erg leuk!

zand schrijftafel

De zand schrijftafel in het thema sinterklaas, de daken heb ik al gemaakt dit is voor een aantal leerlingen en fijn opstapje.

schuimpjes

Het verschil proeven tussen zelfgemaakte schuimpjes en die uit de winkel. klik HIER voor het recept.

liedjes en versjes

Vier zwarte pieten (ook op youtube)

Zie je sinterklaas?

Dansinstructie: Zie je sinterklaas?

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *