Dinosaurussen


Boeken:

Hoeken:

 

Ik heb voor dit thema gekozen voor een dinosaurus landschap. Door de toegevoegde materialen is er meer mogelijkheid om tot een hoger spelniveau te komen. Door de toevoeging van de verschillende materialen sprak ook de meisjes het dinosaurus landschap erg aan.

IMG_4982

De vulkaan hebben de kinderen zelf gemaakt en geschilderd. Als basis voor de vulkaan heb ik een plastic flesje op een stuk karton gelijmd en hier vervolgens met tape een vulkaanvorm van gemaakt. Hierna konden de kinderen met papier marchee de vulkaan afmaken en beschilderen.

IMG_4949

Ook hebben wij een schaduwtheater tijdens dit thema in de klas. Het theater is gemaakt van een bananendoos. Hier een gat in snijden en het karton door de kinderen zwart laten verven. Het raampje is van bakpapier, dit is qua stevigheid ook speel bestendig. De stokpoppetjes is een lettertype dat ik heb gedownload van deze site: link.  Zo kan je het formaat van de dinosaurussen zelf kiezen en er zijn heel veel soorten in hele mooie vormen. De lampjes hebben de kinderen met een bandje op hun voorhoofd, deze zijn te koop bij de action.

IMG_4911

Creatieve activiteiten:

– Van zoutdeeg de botten van een dinosaurus maken. Vervolgens de botten in een bak met zand verstopt en met loepjes en fijne kwastjes werden de botten schoongepoetst en onderzocht.

IMG_4889 IMG_4935

– Vulkanen tekenen met wasco en beschilderen met puffy paint. Verhouding puffy paint: 1 deel witte knutsellijm gelijk aan 1 deel scheerschuim, vervolgens verf toevoegen naar gewenste kleur.

IMG_4998

– Dinosaurussen vouwen, het vouwvoorbeeld staat in het mega grote vouwboek. Echt een aanrader voor in de klas, de vouwwerkjes passen bij veel verschillende thema’s.

IMG_5016 IMG_5014

-Dinosaurussen kleien.

IMG_4975

-Dinosaurussen knutselen van een ballon, deze hingen op in de klas. Zodra er iemand de klas binnen stapten, was het gelijk duidelijk wat voor thema wij uitwerkten en het gaf een gezellige sfeer.

IMG_5029

– Voetsporen van dinosaurussen..

IMG_5153

– Met gips afdrukken van dinosaurussen maken en deze vervolgens afborstelen.  De bakjes zijn van de chinees een ideaal formaat en hoogte. Doe hier eerst een laagje zand in en druk dit goed aan. De dinosaurus kan nu in het zand gedrukt worden. Vervolgens hier gips overheen gieten en een dagje wachten. De volgende dag het bakje omdraaien en de fossielen kunnen met een tandenborstel uitgegraven worden.

IMG_4932IMG_4928

Overige activiteiten:

Het grote lawaai luisterboek is een aanrader! De kinderen krijgen door de geluiden en beelden in combinatie met het boek echt de sfeer mee.

IMG_4999

– Hier maken wij een stopmotion filmpje van het dinosaurus landschap. Klik hier voor het resultaat.

IMG_5012

-Een skelet van een dinosaurus wordt hier nagemaakt van een heleboel wc rollen.

IMG_4912

-Als afsluiting van het thema maakten wij dinosaurus maskers. Van deze site zijn de mooie maskers.

IMG_4960

 

 

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *