Een taart in de klas!


Een taart die net echt lijkt, wat is er nog spannender dan dat! Ik leg je hier uit hoe je zo’n mooie taart maakt.

Benodigdheden:

-dikke blokken piepschuim van de bouwmarkt
-sterke lijm
-gips (plamuurmes/emmer voor het aanmaken)
-grote sateprikkers
-kit
-slagroomspuit zak
-versieringen (verf/snoepjes/lint/letters/kaarsjes etc.)
-varnish (action)
stap 1:

Snijd de piepschuim in de gewenste grote en vorm. Ik gebruikte hiervoor 3 echte taartvormen in verschillende formaten. Het piepschuim wat ik had uitgekozen vond ik iets te laag en daarom plakte ik 2 lagen piepschuim op elkaar met de sterke lijm. Als dit gaat schuiven kan je er ook nog kleine sateprikkers (breken) in steken om de lagen bij elkaar te houden. Vervolgens maak je de 3 grote lagen aan elkaar vast door ze aan 3 grote sateprikkers te rijgen zo zitten ze stevig vast.

stap 2:

Nu is het tijd om de taart te gaan plamuren met gips. Het gips even aan maken zoals op de verpakking is aangegeven en dan smeer je de taart in, je kan het precies doen maar ook wat grover wat je zelf mooi vindt. Vervolgens laat je de gips even uitharden.

stap 3:

Het decoreren kan beginnen! De acrylverf van de action is een fijne en goedkope verf die je kan gebruiken, ze hebben veel verschillende kleuren. Als finish is
een varnish een goede optie, zelf heb ik de hoogglans gekozen zo glimt de taart mooi.

varnish

 

Als de taart geschilderd is kan je hem zo versieren als je hem zelf wil. Hieronder een paar tips.

-slagroom maken. Je kan hiervoor de goedkoopste acrylaat kit voor gebruiken die je kan vinden. Ook heb je een spuitzak of een andere slagroomspuit nodig waar je druk op kan uit oefenen. De kit is niet meer schoon te krijgen ik had zelf een goedkoop setje bij de big bazar gekocht van plastic die ik daarna kon weggooien. De kit spuit je in de slagroom spuit/zak en dan maak je er mooie toefjes van. Een aanrader is om dit op bakpapier te doen zodat ze niet blijven kleven. Het duurt een dag of 2 voordat de kit helemaal is uitgehard maar het resultaat mag er zijn!
-lintjes rond de verschillende lagen
-snoepjes en sprinkles in mooie kleuren
-aardbeien van klei maken en zelf schilderen
-op pinterest en internet zijn ook hele mooie taarten te vinden
Succes met het maken en veel plezier met de taart aan de klas te laten zien!

taart

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *